VoetbalschoolDe combinatie voetbal en studie in het opleidingscentrum van RAEC Mons is in 2008 ingevoerd.

Aanvankelijk werden er meerdere vergaderingen georganiseerd, die bijgewoond werden door politici, vertegenwoordigers van schoolinstellingen, een lid van het uitvoerend comité van de federatie, een provinciale voetbaldelegatie uit Henegouwen, de spelers met hun families en het clubbestuur.

Dit ambitieuze en mobiliserende project begon een vaste vorm aan te nemen met de steun van vier schoolinstellingen uit Bergen en een internaat, die de schooltijden van de jonge voetballers aanpassen. Op die manier kan de trainingsquota worden behaald die overeenkomt met de behoeften van een topsporter.

Terwijl de club voor de lancering rekende op zo’n twintig inschrijvingen, namen er uiteindelijk maar liefst 35 jonge spelers deel aan deze synergie!

De leerling-spelers krijgen van de scholen op maandag en dinsdag in de tweede helft van de voormiddag vrij om te trainen. Vanaf nu volgen de spelers van U15 & U16 van het opleidingscentrum dus 6 wekelijkse trainingen, terwijl die van U17 & U19 er wekelijks 7 volgen.

Dankzij deze stap voorwaarts kan men werken aan technische imperfecties, terwijl de jonge speler zijn gekozen studie gewoon kan voortzetten. Voor de ontwikkeling van dit project is een medische controle op poten gezet. Artsen Vincent Renault en Alain Nopère gaan samen met fysiotherapeut Vincent Thoelen de stagiaires volgen.

Om zich zowel op voetbal- als op schoolgebied te kunnen ontwikkelen, hebben de studenten in het stadion een studielokaal met al het nodige comfort tot hun beschikking, zodat ze in goede omstandigheden kunnen werken. 
Français
Nederlands
English
 
 
Twitter FaceBookRSS
Web Statistics